MAGGIE'S CENTRE BARTS

MAGGIE'S CENTRE BARTS

STEVEN HOLL ARCHITECTS

London, England  2012


Steven Holl Architects was selected to design Maggie's Cancer Care Centre at St. Bartholomew's Hospital in London.  Drawing inspiration from the neume notation of the Gregorian sequence, this proposal analogously embraces the vital force of music with an architectural expression of colored and matted glass.  Using this luminoius materialtiy, the architecture seeks to lighten up the center of the City while respecting this historic site.  And as a result of the vessel within a vessel within a vessel concept, the warm interior spaces present calming opportunities for restful meditation.  Furthermore, using this film as a communication tool, Steven Holl Architects was able to clearly express their conceptual and material ideas in an accessible format, enabling both the viewer and the client to more clearly understand what this arcitecture might look and feel like.